21 november 2020

Johannus Opus-serie vernieuwd!

Complete generaties organisten groeiden op met de Opus. En onze nieuwe Opus-serie sluit perfect aan op de organist van nu.

Met trots introduceren wij de nieuwe Opus 155, 255 en 355. De Opus is een bekend gezicht in de orgelwereld. Al generaties lang groeien organisten op met dit huiskamerorgel en ‘de Opus’ is inmiddels dan ook een waar begrip onder orgelliefhebbers. Om zo lang toonaangevend te zijn en blijven, is het essentieel om continu te vernieuwen en te verbeteren. En dat doen we dan ook!

Dankzij de modernste opnametechnologieën komt het geluid van deze nieuwe Opus-orgels nóg dichter bij het geluid van het authentieke pijporgel. En om de beleving compleet te maken, zorgt onze nieuw ontwikkelde blaasbalgsimulator ervoor dat de Opus ademt. Dat het orgel leeft!
Lees verder
17 oktober 2020

NIEUW: Content Cambiare 312 (Hauptwerk)

De Cambiare 312 brengt de authenticiteit en de grandeur van kleine en grote kerkorgels tot leven. Een compleet nieuw tijdperk is aangebroken voor organisten! Een voordeel van dit instrument is de lage kast, en de eenvoudig te bedienen touchscreens. U bespeelt heel eenvoudig thuis het orgel van uw favoriete kerk. Welke keuze u ook maakt uit de meer dan 200 verschillende kerkorgels, de Cambiare 312 heeft alles in huis! Uniek aan dit model is dat er ExtraVoices zijn toegevoegd, zoals panfluit, piano en strijkers. U kunt deze eenvoudig bedienen door middel van duimpistons, en bespelen op het bovenste klavier. Zo kunt u de Vox Humana van Utrecht begeleiden met de strijkers, de panfluit met stemmen van een romantisch orgel of bijvoorbeeld klavecimbel spelen in combinatie met registers van het orgel van de Martinikerk in Groningen!
Lees verder
26 september 2020

2 gratis stijlen (downloads) Johannus One

NU NÓG MEER MOGELIJKHEDEN op de Johannus One

Vanaf 28 september kunt u GRATIS twee nieuwe stijlen downloaden voor uw Johannus One. U kunt de bestanden downloaden vanaf de website van Johannus Orgelbouw
Lees verder
29 augustus 2020

OPENINGSTIJDEN VANAF 1 SEPTEMBER 2021

Stolk Orgels heeft per 1 september de openingstijden van het filiaal in Nieuwerkerk aan den IJssel aangepast. We kregen signalen van klanten die in verband met Covid-19 graag gegarandeerd als enige in de showroom aanwezig willen zijn. We hebben nagedacht hoe we dit in kunnen passen en hebben eigenlijk een hele simpele oplossing bedacht:
- dinsdag en woensdag alleen op afspraak geopend
- donderdag, vrijdag en zaterdag volgens reguliere openingstijden geopend

Zo kunnen we iedereen van dienst zijn en de klanten op dinsdag en woensdag garanderen dat ze alleen aanwezig.

Hartelijk welkom in ons filiaal in Nieuwerkerk aan den IJssel! (Klik op: LEES VERDER)
Lees verder
1 mei 2020

Vater-Müllerorgel sampleset beschikbaar Johannus Live!

In het oudste, nog bestaande, gebouw van Amsterdam staat het machtige en wereldberoemde Vater-Müllerorgel. Een orgel dat volgens vele organisten tot de mooiste instrumenten ter wereld behoort. Een orgel dat u vanaf nu ook thuis kunt bespelen. Exclusief op Johannus LiVE.
Lees verder